5. heinäkuuta 2010

Championin ongelmat jatkuu


Championia tutkiessa huomasin kaikkien uusien lehtien muuttuneen vaalean laikukkaaksi. Pahasti näyttäisi mosaiikkivirukselta? Vai vaikuttiko antamani kalkki lehtiin? Täytyy seurata tilannetta ja heittää tarvittaessa Championi pois, jos tuo on mosaiikkivirusta. En viitsi tartuttaa sitä muihin chileihin.

1 kommentti:

  1. Hauskan näköinen lehti. Jos oikein positiivisesti ajattelee, niin saattaisi se olla paranemassa. Onhan tuossa jo suurin osa lehteä terveen vihreää. Oudon teräväreunaisesti vain menevät nuo rajat. Ei kai siinä auta kuin seurata tilanteen kehittymistä.

    Havaitsinpa muuten omissakin chileissäni tuota puutosoireen näköistä. Kyseessä on yksi nurkkaan unohtunut huonokasvuinen baccatum, jonka pari alalehteä on alkanut muuttua edellisen postauksesi kaltaiseksi. Mitään varsinaista hoitoeroa muihin terveisiin verrattuna en keksi. Ripottelin silti kalkkia sen ruukun pinnalle, jos se vaikka auttaisi. Tämän kevään kasvatuksien perusteella olen päätynyt uskomaan, että chililajikkeet ovat erilaisia ja jotkut niistä ovat ilmeisiä kalkin suosijoita, kuten espanjalainen Pimiento de Padron. Ehkäpä Champion ja Aji Golden kuuluvat myös tähän joukkoon.

    VastaaPoista