25. heinäkuuta 2010

Iguana: Golden Habanero

Valmistusaineet: Cayenne, ruokosokeri, viinietikka, porkkana, suola, sipuli, kurkku, habanero, maissitärkkelys, sinappi, juustokumina, mausteet, valkosipuli ja askorbiinihappo. 


Tämä herkku valmistetaan Costa Ricassa. Ensimmäisenä kun avaa pullon niin nenään kantautuu voimakas kuminan tuoksu. Juustokumina on myöskin antanut kastikkeelle sen keltaisen värin. Rakenne on paksuhkoa tasaista massaa, jossa aivan pieniä porkkanan palasia. 

Maku on hyvin currymainen ja sinappinen. Raikkaan kirpeä. Sopivasti suolaa ja etikkaa. Aavistus makeutta. Taustalla häivähdys habaneron hedelmäisyyttä. Kastike ei ole kovin tulinen ja polte on mukavan pehmeää, joten sopii hyvin vähemmän tulisen ystäville. Sopii enemmän kuin täydellisesti kanalle. Kasviksienkin sekaan kannattaa tätä laittaa. Jälleen erinomaisen laadukas kastike Iguanalta.


Maku 9/10
Tulisuus 3,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti