29. elokuuta 2010

Mark Miller: The Great Chile Book


Kirjan kirjoittaja on amerikkalainen Mark Miller, joka toimii kokkina Coyote Cafessa. Hän esittelee kirjassaan yli 90 tunnetuimpaa ruokachiliä miedoista paprikoista aina tulisempiin habaneroihin. Chilit ovat jaoteltu tuoreisiin ja kuivattuihin. Amerikan mantereella käytetään paljon kuivattuja chilejä, joten jaottelu on järkevä. Chileistä on kerrottu niiden maku ja käyttökohde myöskin hedelmän muoto ja pituus on mainittu. Tulisuutta unohtamatta. Kirjassa on hyvät isot kuvat, joista selkeästi erottuu eri chili lajikkeiden ominaispiirteet. Lopussa on myös muutama klassinen chiliresepti. Kirja on hyvin selkeästi ja yksinkertaisesti kirjoitettu ja se on keskittynyt vain chilien ruuanlaitto ominaisuuksiin ja näin ollen siitä on turha hakea esim. kasvatukseen liittyviä asioita. Jos haluaa tutustua syvällisemmin chilien maailmaan niin kannattaa lukea Dave Dewitin: The Complete Chilli Pepper Book kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti