12. elokuuta 2014

"Chilimummot"

Mummon kurkut vai hölskykurkut? Rakkaalla on monta nimeä, sanotaan. Itse olen näitä sanonut mummon kurkuiksi, koska näitä sai lapsuuden mummolassa

Olen tehnyt mummot avomaakurkuista, koska ne ovat vähemmän vetisiä ja makuakin niissä on enemmän mitä tavallisessa kurkussa. Rapeus onkin mielestäni yksi tärkein tekijä kurkuissa. Joten viipaleista kannattaa leikata paksuja. Jos käytät tavallista kurkkua niin halkaise kurkku poikittain ja poista lusikalla vetinen siemenosa. Olen myös viime aikoina käyttänyt Rajamäen valmista säilöntälientä ja etikan sekoitusta. Sekoitus antaa vielä lisää makua. Chili ja valkosipuli antaa mukavan säväyksen kurkkuihin. Jotkut jopa laittavat raastettua inkivääriä sekaan. Raikkaan happaman makea kurkku on oiva lisäke monen ruuan kylkeen.

  • 2 avomaakurkkua
  • tilliä maun mukaan
  • chiliä maun mukaan(itse käytin Bonda ma Jacques)
  • 1 pieni kynsi valkosipulia
  • 1 rkl Rajamäen Säilöntäliemi
  • 1 rkl Väkiviinaetikka 10%
  • 1 tl sinapinsiemen
  • rouhaisu mustapippuria
  • ripaus suolaa
Kuori ja viipaloi avomaakurkut. Sekoita  säilöntäliemi, etikka, sinapinsiemen kannelliseen rasiaan. Viipaloi chili ja valkosipuli sekaan. Lisää tilli ja viipaloidut kurkut. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita kansi kiinni ja ravista voimakkaasti. Laita maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti